Het verwijderen van asbest kan gevaarlijk zijn. Daarom zijn hier strakke richtlijnen aan verbonden. Asbest verwijderen moet op de juiste manier gebeuren. De overheid kan zelfs boetes geven als de verwijdering niet volgens de richtlijnen gebeurd. Verwijderen van asbest doe je niet zomaar en is daarom ook vaak redelijk prijzig. Toch is het verstandiger om dit door de echte professionals te laten doen, dan er zelf mee aan de slag te gaan.

Locatie klaar voor saneren

Asbestinventarisatie

Saneren, het verwijderen van asbest, begint altijd met een inventarisatierapport. Deze wordt opgesteld door de inventarisator, ook wel de inspecteur genoemd. Een rapport op stellen door iemand in deze functie is wettelijk bepaald. De inspecteur doet een onderzoek volgens de richtlijnen van de SC-540 of er asbest op de desbetreffende locatie aanwezig is. Het is belangrijk of het materiaal waar de asbest zich in bevindt niet beschadigd is. Is dit het geval, dan is het verstandig om dit zo snel mogelijk te laten verwijderen. Is het product wat asbest bevat niet beschadigd, dan hoeft het in sommige gevallen niet verwijderd te worden. Toch is het raadzaam om ook dit vast mee te laten nemen in het rapport. Je weet namelijk nooit wat er in de toekomst gebeurd of voorbij kan komen waardoor dit alsnog gesaneerd moet worden. In dat geval ben je weer duurder uit.

Locatie klaar voor saneren

Asbest afval

Asbest is ontzettend schadelijk voor de gezondheid. Nóg meer reden om asbest altijd te laten verwijderen. Vooral wanneer er schade aan het product zit of wanneer het materiaal met asbest los komt te zitten. Op deze manier kunnen er namelijk deeltjes asbest in de lucht en in je woning terecht komen. Het is belangrijk dat bij het verwijderen het asbest om een juiste manier afgevoerd wordt. Plentas doet dit natuurlijk door de richtlijnen te volgen. Het vervoeren van afval kan namelijk net zo gevaarlijk zijn als het verwijderen. Wanneer mensen die zelf gaan doen, zijn er hoge kosten aan verbonden. Dit vanwege de vele certificaten en licenties die hiervoor nodig zijn. Alle medewerkers bij Plentas hebben deze papieren om hun werk te mogen uit voeren. Een goede reden om asbest te laten saneren en vervoeren via een saneerbedrijf. Dit in combinatie met alle veiligheidsvoorschriften, regels en het vele werk die bij het saneren komen kijken is het verstandig om hier zelf je vingers niet aan te branden. 

Locatie klaar voor saneren

2 reacties op “Asbest verwijderen doe je niet zomaar

Reacties zijn gesloten.