Binnen asbest saneren is een van de speerpunten van Plentas.
Binnen sanering Plentas B.V.

Asbestsanering wordt mogelijk goedkoper nu er geen verbod komt op asbestdaken. Over de verzekering van asbestdaken heerst nog onduidelijkheid.

Het verbod op asbestdaken in 2024 hing lang boven de markt. Dat zorgde voor een oververhitte markt. ‘De prijzen waren opgelopen door de tijdsdruk. Die is nu van de ketel. Daarom kan asbestsanering goedkoper worden. Ondernemers kunnen nu een moment kiezen dat hen het beste past, want het asbest moet toch een keer weg. Als het dak lekt, moet je het vervangen. De mensen die al hebben gesaneerd, hebben daar verstandig aan gedaan.

Binnen asbestsanering Plentas.
Binnen sanering

Een tweede element dat de prijs kan drukken, zijn de eenvoudigere beschermingsmaatregelen. Dit kan er voor zorgen dat asbestsanering goedkoper kan worden. Aedes, TNO, RIVM, Ecorys en de Gezondheidsraad concludeerden eerder dat verwijdering van asbest in sommige gevallen met eenvoudige bescherming kan plaatsvinden, waardoor de kosten veel lager uitpakken.

LTO Nederland greep deze inzichten aan om voor lichtere beschermingsmaatregelen te pleiten. Als de gezondheidsrisico’s groot zijn, moet je strenge beschermingsmaatregelen treffen. Als de risico’s aantoonbaar verwaarloosbaar klein zijn, zouden lichtere eisen gerechtvaardigd zijn. En in sommige gevallen is het beter om er gewoon vanaf te blijven tot vervanging noodzakelijk is. Daarom kun je vrijblijvend een offerte aanvragen. Bovenstaande redenen maken asbestsanering namelijk een stuk goedkoper.

Plentas B.V. gaat altijd mee met de tijd. Wij zorgen altijd voor een eerlijke prijs voor onze klant. Of het nu om asbestsanering of precisie sloopwerk gaat. Via https://plentas.nl/offerte-aanvragen/ kan er altijd een vrijblijvende offerte aangevraagd worden. Persoonlijk contact maakt het overleg nog makkelijker. Bel daarvoor naar