Foto | Patrick Hendry | Unsplash.com

Je kent het vast nog van vorig jaar. Heel Nederland was in de ban de eikenprocessierups. Daarom heeft Plentas besloten jou te helpen met het verwijderen van dit vervelende ongedierte!

Bestrijding van de eikenprocessierups

Bestrijding van de eikenprocessierups kan op verschillende manieren. Wij raden het echter sterk af om de rupsen zelf te bestrijden. Laat een nest van de eikenprocessierups uitsluitend door professionals verwijderen. Wij zorgen ervoor dat de nesten in je boom professioneel worden weggezogen!

Foto | Malachi Brooks | Unsplash.com

De jeukende haartjes

De processierups is actief tussen april en half juli. Daarna verpopt de rups zich en transformeert deze in een vlinder. Een processierups, ofwel eikenprocessierups, is een blad-etende rups van de eikenboomvlinder. De nesten bestaan uit rupsen, brandharen en uitwerpselen. In de zomermaanden zorgt de rups voor de meeste overlast. Vooral de brandharen zitten bij  mensen nog in het geheugen gegrift. Deze zorgen voor uitslag en ontzettende jeuk voor een langere tijd. Op Waarneming.nl zie je op welke locaties de processierups is waargenomen.

Het verwijderen van de nesten

Er zijn meerdere methodes om eikenprocessierupsen uit bomen te verwijderen. Er zijn natuurlijke vijanden. Maar bij een plaag zijn andere maatregelen nodig. Met de juiste apparatuur kun je de nesten wegzuigen. Je kunt ze ook met een gasbrander wegbranden. Daarmee loop je echter het risico dat een aantal rupsen op de grond valt en zich verstopt onder de grond om later weer terug te keren, met alle gevolgen van dien. Daarnaast verbranden de haartjes pas bij een temperatuur van 600 graden! De meeste branders komen niet eens tot deze temperatuur. Genoeg reden om dit door een professional te laten regelen.

Heb je op je eigen perceel te maken met besmette eikenbomen? Dan ben je zelf verantwoordelijk voor de bestrijding. Plentas helpt je graag met het verwijderen van dit verschrikkelijke beest! Meer informatie of een offerte opvragen? Kijk even op deze pagina.  

Één reactie op “Plentas in strijd tegen processierups”

Reacties zijn gesloten.