De woningmarkt zit nog steeds muurvast. En wanneer een huis eindelijk vrijkomt, stamt de woning uit het bouwjaar 1994 of is het vaak nog jaren ouder. Hierdoor zit er in veel woningen voor starters asbest. Zo ook voor Joost en Diede. Zij kochten een woning gebouwd eind jaren 50 en kwamen bij Plentas uit voor het saneren van de woning.

‘Een groot voordeel van Plentas is dat eigenaar Thijs Oude Lansink ontzettend snel en vriendelijk reageert’
De huizenmarkt zit muurvast

Tot 1994 is in allerlei spullen en materialen asbest verwerkt. Bijvoorbeeld in afvoerbuizen, plafondplaten, kit, vloerzeil en vensterbanken. Asbest werd vroeger veel gebruikt omdat het brandwerend is en goed isoleert. Maar het heeft ook een groot nadeel: de kankerverwekkende asbestvezels zijn gevaarlijk als je ze inademt. Zolang asbest goed in ander materiaal vastzit, is er weinig aan de hand. Maar als je gaat zagen, boren of breken in materiaal waar asbest in zit, komen er (veel) vezels vrij. Vooral binnenshuis is dat ongewenst: er zijn dan ineens veel vezels op één plek. Die verdwijnen niet door een keer goed te luchten. Je kunt hierdoor langere tijd flink wat vezels inademen wat ontzettend gevaarlijk is. Laat daarom vóór je gaat klussen of verbouwen een asbestinventarisatie doen en zorg dat er geen asbest vrijkomt.

Snel en vakkundig werk

Bij Joost en Diede zit er asbest in het dak verwerkt. Ongeveer 100m2 moet hierdoor worden gesaneerd. ‘De keuze voor Plentas was voor ons vooral om de prijs te doen’, verteld Joost eerlijk. ‘We hebben natuurlijk niet veel kennis van saneren of welke bedrijven hier gespecialiseerd in zijn. Daarnaast verbouwen we het huis van top tot teen dus als we op bepaalde punten kunnen besparen dan doen we dat natuurlijk. Plentas bleek het beste bij ons te passen. Een groot voordeel van samenwerken met Plentas is dat de eigenaar Thijs Oude Lansink erg snel en vriendelijk reageert, je kunt alles met hem bespreken. Daarnaast hadden ze het dak in een mum van tijd gesaneerd!’.

Ook als particulier kun je terecht bij Plentas
Plentas B.V. is er ook voor de particulier

Asbest moet je laten verwijderen door een deskundig (‘gecertificeerd’) bedrijf. Zij zorgen ervoor dat er zo min mogelijk asbestvezels vrijkomen en maken gebruik van een containment om dit op een veilige manier te verwijderen. Daarnaast maken ze alles grondig schoon, zodat er geen vezels in je huis achterblijven. Ga dus zeker niet zelf aan de slag met asbest! ­. Vragen of heb jij asbest in je (nieuwe) woning? Neem dan contact op via info@plentas.nl

100m2 asbest gesaneerd in Harbrinkhoek, meer weten? Neem contact op via info@plentas.nl